Ciasto francuskie kroimy na kwadraty za pomocą łopaty.
Smarujemy kawałki ciasta mlekiem i wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na 15-20 minut.
Budyń ubijamy w zimnym mleku. Jeśli korzystamy z klasycznego budyniu, po ugotowaniu przykrywamy go folią i odstawiamy do wystygnięcia. Śmietanę również ubijamy i łączymy obie substancje.
Upieczone ciasto kroimy na pół. Krem nakładamy na połowę ciasta za pomocą woreczka cukierniczego, następnie układamy wierzch ciasta i gotowe! Jeśli chcesz dodać warstwę owoców, polecamy karmelizowane jabłko. Jabłka kroimy w kostkę.
Na patelni rozpuszczamy masło, dodajemy pokrojone jabłka, cukier i cynamon. Wszystko dobrze mieszamy.
Gdy jabłka zmiękną, najpierw nakładamy warstwę jabłek na pokrojone w plastry ciasto francuskie.
Następnie nakładamy warstwę śmietanki i przykrywamy drugą częścią ciasta.