Do kremu:
Na drodze:
Jajka rozbijamy do garnka z cukrem. Ubij razem z mąką kukurydzianą. Teraz wlej mleko do garnka i ugotuj gęstą śmietanę na średnim ogniu.
Następnie wlej śmietankę do miski, przykryj folią spożywczą i ostudź. W międzyczasie do garnka wlej wodę z mlekiem, dodaj masło i sól i pozwól mu się rozpuścić na kuchence, delikatnie mieszając. Gdy masło się rozpuści, wymieszaj przesianą mąkę. Ciasto gotujemy ciągle mieszając przez około 1-2 minuty. Pozwól, aby ciasto trochę ostygło i wyrabiaj jajka jedno po drugim.
Bierzemy dwie foremki o średnicy 20 cm, wykładamy papierem do pieczenia i do każdej wlewamy połowę ciasta. Pieczemy 10-15 minut w temperaturze 200°C. W międzyczasie ubij zmiękczone masło na piankę wraz z cukrem waniliowym. Stopniowo ubijaj schłodzoną śmietankę.
Teraz po prostu zestawiamy deser w następujący sposób. Włóż jeden krążek upieczonego ciasta do foremki, pokryj kremem i przykryj drugim krążkiem. Wstaw do lodówki na co najmniej 3 godziny, aby krem stwardniał. Na koniec posyp przesianym cukrem pudrem i możemy podawać.