Tej propozycji bez wątpienia nie może zabraknąć w Twoich ekspresowych przepisach. To danie idealnie sprawdzi się wśród wszystkich osób ceniących błyskawiczne i proste rozwiązania. Dzięki niemu zaoszczędzisz czas poświęcony na gotowanie.
Wafle zazwyczaj wykorzystywane są w słodkich deserach i lodach. Jednak ich połączenie z mielonym mięso smakuje równie dobrze, tworząc niebanalną kompozycję.
Cebulę należy zetrzeć na tarce, pokroić w bardzo drobną kostkę lub zemleć przy pomocy blendera. Następnie umieścić w misie mięso, cebulę, 1 jajko oraz przyprawy. Dokładnie ze sobą połączyć, aby osiągnąć jednolitą masę.
Na waflach rozłożyć cienką, równomierną warstwą mięsa. Przykryć kolejnym waflem i lekko docisnąć. Jeśli dysponujemy czasem możemy przykryć powstałą kanapkę deską kuchenną i pozostawić na 15 minut.
Następnie pokroić wafle na 6 trójkątnych kawałków. Podobnie postąpić z kolejnymi porcjami.
W miseczce roztrzepać pozostałe jajka, mleko i odrobinę przypraw. Na patelni z rozgrzanym olejem umieścić wafle pokryte uprzednio masą jajeczną.