Nie musisz gotować buraków. Podane na surowo wykazują o wiele więcej właściwości . Wypróbuj nasze przepisy.

Buraki po koreańsku

Składniki:

  • 4 ząbki czosnku
  • 600 g surowych buraków
  • 80 g roślinnego oleju

Składniki do marynaty:

  • 1 łyżeczka cukru
  • 0,5 łyżeczki soli
  • 3 łyżki octu
  • 0,5 łyżeczki czarnego pieprzu
  • 1 łyżeczka kolendry

Sposób przygotowania:

  1. Umyte i obrane buraki zetrzyj na tarce, a czosnek drobno posiekaj.
  2. Wymieszaj składniki potrzebne na marynatę.
  3. Do miski włóż buraki z czosnkiem oraz marynatę i wymieszaj.
  4. Olej doprowadź do wrzenia po czym wlej go do buraków i wymieszaj.
  5. Sałatkę odstaw na minimum 3 godziny.

error: Content is protected !!