Naleśniki jak od babci: Sekret tkwi w jednym składniku, warto zapisać ten przepis. Od teraz będziesz tak robić.

Każdy naleśnik zrobiony z tego przepisu smakuje jak prawdziwe dzieło sztuki kulinarnej. 

Tradycyjna receptura z niekonwencjonalnym składnikiem, dzięki czemu ciasto jest zwarte, bez dziur i idealne  do każdego nadzienia, które nie będzie przeciekać!

Potrzebujesz:

  • 4 łyżki oleju roślinnego
  • 4 łyżki cukru
  • 2 szklanki mąki
  • 2 szklanki mleka
  • 4 jajka
  • 2 łyżki skrobi kukurydzianej
  • 1 szklanka wrzącej wody
  • 1 opakowanie cukru waniliowego
  • szczypta soli

Przygotowanie:

Najpierw dokładnie ubij jajka w misce z cukrem, szczyptą soli i cukrem waniliowym. Dodaj mleko, olej i wymieszaj.

Skrobia to cudowny składnik, który zagwarantuje nam gładkie naleśniki bez dziur. Należy ją wymieszać we wrzącej wodzie, a następnie dokładnie wymieszać z przygotowaną masą. W małych porcjach ciągle mieszając dodawaj mąkę, aby nie tworzyły się grudki. Teraz rozgrzej patelnię z odrobiną oleju i zacznij smażyć naleśniki.

Gotowe naleśniki wypełnij ulubionym nadzieniem, zarówno na słodko jak i na słono (dodaj wtedy mniej cukru) będą przepyszneŻyczę smacznego!

error: Content is protected !!