
Polecam ten przepis, ciasto świetnie się z nim pracuje, nie rwie się przy wałkowaniu, ale trzeba je rozwałkować na ciepło, wtedy jest elastyczne. Krem jest całkowicie prosty, wykonany z podstawowych składników, które z pewnością znajdziesz w domu.
Ciasto:
Nadzienie:

Dodatkowo:

Zacznijmy od: Oprócz mąki rozpuść wszystko w małym rondlu na małym ogniu.

Następnie dodać mąkę i dobrze wymieszać. Ciasto podzielić na 4 części. Jeszcze ciepłe rozwałkowujemy i układamy na natłuszczonej blasze do pieczenia.

Podczas wałkowania podsypujemy grubą mąką, aby ciasto nie przyklejało się do stolnicy. Wszystkie płaty ciasta upiec w nagrzanym piekarniku w ciągu kilku minut na ładny złoty kolor. Nadzienie: Do garnka wlać 1 litr mleka. Dodać 8 łyżek mąki pszennej i 300 g cukru pudru.

Gotuję razem owsiankę i pozwalam jej ostygnąć. Gdy ostygnie, stopniowo dodawać 300 g masła.

Podzielić nadzienie na talerze. Rozprowadzamy go i pozostawiamy wierzchni arkusz do wyschnięcia . Będziemy go ładować około 12 godzin.
