Chleb jest popularną częścią menu. Chleb kupiliśmy od razu gotowy i możemy go wykorzystać na śniadanie, przekąskę lub kolację, a także jako dodatek do zupy lub gulaszu na obiad. Ale jeśli poświęcimy swój czas na przygotowanie chleba i upieczemy go w domu, to możemy spodziewać się posiłku, który z pewnością nie będzie zwyczajny.
W misce wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia, ziemniaki, sól, pieprz, posiekane zioła. Osobno ubij jajka, musztardę, mleko i olej. Dodaj powstałą mieszaninę do miski i wyrób ciasto. Ser pokroić w drobną kostkę, kilka odłożyć, a resztę wmieszać w ciasto.
Na posypanej mąką bułce uformować bochenek, na wierzchu ułożyć pozostałe kostki sera i wstawić do nagrzanego piekarnika. Pieczemy w temperaturze 180°C przez około 45 minut. Możemy zmieniać w zależności od gustu, ja dodałam jeszcze suszone pomidory i szczyptę chilli.