Te plastry karkówki, marynowane w pikantnej marynacie z czosnkiem i cebulą, a następnie powoli pieczone do miękkości, dosłownie rozpływają się w ustach. Wraz z wiosenną sałatką ziemniaczaną z rzodkiewką i cebulą tworzy świetne połączenie.
Do marynaty dodać drobno pokrojoną cebulę i czosnek. Dodaj puree i smaż przez minutę. Odstawić, zalać wodą, dodać wszystkie pozostałe składniki i doprawić. Mięsa nie rozbijać i wstawić do lodówki na 24 godziny.
Wyciągamy godzinę przed pieczeniem.
Wstawić z marynatą i posypać posiekaną cebulą do piekarnika nagrzanego do 220 stopni. Zmniejsz temperaturę do 150 stopni i piecz w naczyniu pod przykryciem przez około 2 godziny, aż będą miękkie. Na sałatkę ziemniaczaną pokrój ziemniaki i jajka w kostkę, a rzodkiewkę w drobną kostkę.