Ziemniaki umyj, obierz i pokrój na plasterki. Dodaj do nich mieloną paprykę, czarny pieprz i olej, a następnie umieść w żaroodpornym naczyniu i dokładnie wymieszaj rękami.
Piersi z kurczaka rozetnij na pół poziomo, przykryj folią i rozbij tłuczkiem delikatnie.
Razem połącz wybrane zioła, sól i pieprz mielony w małej misce, a następnie obtocz w nich mięso z obu stron dłońmi.
Za pomocą blendera ręcznego w szklance, połącz olej, ocet, jajko, musztardę i przeciśnięty czosnek, aby uzyskać majonez. Na twardej powierzchni, połącz posiekaną natkę pietruszki, starty ser i czosnek.
Posmaruj piersi z kurczaka majonezem i nałóż farsz. Zwijamy je w roladki.
Ułóż roladki na warstwie ziemniaków, i posmaruj z wierzchu majonezem.
Włóż do piekarnika i piecz przez 40 minut w temperaturze 180°C. Gdy czas minie posyp wierzch roladek startym serem i kolejno włóż do piekarnika jeszcze na 5 minut – piecz w temperaturze 180°C.