Gdy tylko wystawię ją na stół znika w mgnieniu oka. Roladki pekińskie w cieście – smażony smakołyk.

Roladki pekińskie to nowoczesna odsłona popularnych gołąbków, która zachwyci zarówno tradycjonalistów jak i poszukiwaczy nowych smaków. To wyjątkowe danie może zagościć na naszych stołach jako świąteczny rarytas lub potrawa codzienna. Serdecznie zachęcamy do wypróbowania przepisu.

Baza na roladki:

  • duża główka kapusty pekińskiej
  • jajka: 4- 5 sztuk
  • mąka pszenna: 60g
  • szczypta soli
  • mielony czarny pieprz: do smaku
  • olej roślinny do smażenia

Składniki na farsz:

  • pomidory: 2 średnie
  • ser: 150 g (twardsza odmiana)
  • ulubiona szynka: 100 g
  • 1 duża łyżka majonezu
  • zielony szczypiorek
  • sól, pieprz: wedle uznania

Sposób przyrządzenia:

Z kapusty pekińskiej wytnij głąb, oddziel wszystkie duże, zewnętrzne liście i rozbij je delikatnie tłuczkiem do mięsa.

error: Content is protected !!