Z tej ilości wyjdzie 7 do 8 większych kawałków, jeśli chcesz zrobić więcej, zwiększ ilość składników. Ten przepis jest bardzo smaczny i można go zjeść następnego dnia. Możesz go doprawiać, jak chcesz, ale bez niego jest bardzo smaczny. Jeśli lubisz pyszne dania ziemniaczane, powinieneś spróbować tej fit alternatywy.
Ziemniaki oczyść i włóż do miski. Teraz ścieramy je na grubej tarce.
Masę ziemniaczaną dokładnie wyciskamy w dłoniach. Dodać sól i przyprawy.
Mieszamy również z mąką. Całość miksujemy do połączenia się składników.
Do ciasta dodaję jeszcze majeranek i rozgnieciony ząbek czosnku. Blachę do pieczenia wyłożyć papierem.
Łyżką nakładać pojedyncze porcje na tacę. Formujemy mniejsze placki w odpowiedniej odległości.
Piec w nagrzanym piekarniku w temperaturze 180 stopni przez około 30 minut. Podawać ze śmietaną lub dressingiem do smaku.