Dzięki naszym wskazówkom, sztuka mięsa będzie rozpływać się w ustach. Nasza podpowiedź: jeśli jest sezon na grzyby leśne, polecamy, żeby użyć ich zamiast pieczarek. Świetnie sprawdzą się kurki, tylko dokładnie je oczyść przed dodaniem do potrawy.
Nie kupuj mrożonek, kluczem pysznego dania są świeże produkty. Uzupełnieniem duszonej wołowiny mogą być dowolne, ulubione dodatki, jak na przykład kasza, makaron czy ziemniaki w formie puree. Ten przepis jest pod tym względem uniwersalny.
Przede wszystkim królowa dania:
Składniki na sos:
Pokrój cebulę w cieńsze paski, grzyby w grubsze plasterki. Rozpuść tłuszcz na patelni, dodaj warzywa i poczekaj, aż się podduszą. Wołowinę pokrój w niewielkie kawałki, dodaj do grzybów. Całość podsmażaj przez niecałe 10 minut. Dodaj musztardę, wodę i koncentrat.
Dopraw tymiankiem i pozostaw na ogniu przez pół godziny. Teraz czas na ostatnie składniki – wlej na patelnię jogurt i mleko, dopraw solą i daj potrawie jeszcze 5 minut, żeby smaki dobrze się wymieszały.