Jak zrobić luksusowy makaron z serem: Wystarczająca ilość jaj i odpowiedni rodzaj mięsa zapewniają soczystość, ser zapewnia chrupiącą skórkę

Makaron z serem to proste danie, które łatwo przygotować. Jest tak popularny, ponieważ nie jest skomplikowany, a składniki na jego wykonanie zapewne masz w domu. Przygotuj makaron z serem w najlepszej formie.

Jak zrobić dobry makaron z serem

Ważne jest, aby potrawa była odpowiednio soczysta w środku i przyjemnie chrupiąca na zewnątrz, ale nie wysuszona. Aby to osiągnąć, należy delikatnie, ale nie rozgotować makaron, a najlepiej rozdrobnić grubsze mięso. Cebula, która jest w całej mieszance, powinna być wstępnie podsmażona przezroczysta, a nie zrumieniona!

Oprócz wspomnianego już tłustego mięsa, wystarczająca ilość jaj zapewni gładkość jedzenia, więc nie oszczędzaj na nich! Do potrawy można również dodać porcję startego sera. Sięgnij po goudę, ser wędzony, a może parmezan. Ciekawa jest również ta wersja , w której do gronostaja dodaje się kilka twardszych serów (można pomylić ze zwykłym).

error: Content is protected !!