Zetrzyj 3 ziemniaki na blaszce do pieczenia, dodaj mięso mielone, zawiń i piecz. Doskonały przepis na pyszny obiad.

Doskonały przepis na roladę ziemniaczaną nadziewaną mięsem mielonym, w której od razu zakochała się cała moja rodzina. Doskonały i przejrzysty przepis, który gwarantuje doskonały smak dania.

Potrzebujesz:

  • 600 g ziemniaków
  • 200 g tartego sera
  • 2 jajka
  • 1/4 łyżeczki czarnego pieprzu
  • 1/2 łyżeczki soli

Do nadzienia:

  • 400 g mięsa mielonego
  • 1 cebula

Dodatkowo:

  • papryka (czerwona i zielona)
  • 1 łyżka przecieru pomidorowego
  • 3 łyżki oleju
  • sól, mielony czarny pieprz
  • 1 szklanka gorącej wody

Przygotowanie:

Zetrzyj ziemniaki i wyciśnij z nich sok.

Dodaj sól, przyprawy, jajka i posiekane zioła.

dodaj również starty ser i wymieszaj. Ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.

Piecz w piekarniku w temperaturze 180 ° C przez 20 minut.

W międzyczasie oczyść i pokrój warzywa.

Na patelni rozgrzej 3 łyżki oleju, dodaj mięso, dopraw i podsmaż.

Dodaj również posiekaną cebulę i inne warzywa. Na koniec wymieszaj przecier pomidorowy i  wodę, gotuj na wolnym ogniu, aż większość płynu wyparuje.

Rozłóż mieszaninę na wcześniej upieczonym placku ziemniaczanym.

Zawiń w roladę.

Piecz w piekarniku w temperaturze 180° C przez kolejne 15 minut.

Danie możesz udekorować pozostałym serem.

Życzę smacznego!

error: Content is protected !!