W misce wymieszaj sodę i śmietanę. Następnie odstaw miskę w ciepłe miejsce na pół godziny.
Ubij jajka z cukrem. Następnie wymieszaj mieszaninę ze śmietaną z sodą, dodaj 200 g skondensowanego mleka i 100 g zmiękczonego masła. Po wymieszaniu ponownie ubij trzepaczką lub mikserem. Im bardziej jednorodna masa, tym lepiej.
Następnie dodaj mąkę, mieszając ciasto po dodaniu każdej łyżki mąki. Na koniec dodaj orzechy włoskie.
Ciasto podzielić na trzy porcje. Piec każdy w natłuszczonej i posypanej mąką formie przez pół godziny w piekarniku nagrzanym do 180°C.
Aby zrobić krem, wymieszaj puszkę skondensowanego mleka ze zmiękczonym masłem. Ubij wszystko mikserem, aby krem stał się obszerny, przewiewny.
Posmaruj schłodzone ciasto kremem. Udekoruj je tak, jak chcesz i wstaw do lodówki na kilka godzin, aby nasiąknął.