Jabłka umyj, obierz, wydrąż z gniazd nasiennych i pokrój w plasterki. Weź patelnię i rozpuść na niej masło. Następnie dodaj do niego cukier (zwykły) i mieszaj aż do rozpuszczenia. Jabłka przełóż do cukru na patelni, obtocz w nim i podsmażaj przez dziesięć minut.
Teraz zajmij się przygotowaniem ciasta. Uszykuj miskę, wbij do niej jajka i cukier puder. Całość wymieszaj. Wlej do tego olej i wymieszaj. Przesiej do powstałej masy, mąkę i proszek do pieczenia. Wszystko dobrze wymieszaj, na gładką konsystencję. Do jabłek, które podsmażałeś(aś) wsyp cynamon i przemieszaj.
Ciasto wlej na patelnię, na jabłka. Rozprowadź równomiernie i przykryj przykrywką. Upiecz je i sprawdź wykałaczką, czy ciasto się do niej przykleja. Jeśli nie, weź talerz i za jego pomocą odwróć ciasto na patelnię. Po upłynięciu pięciu minut ciasto jest już gotowe.