Tak przygotowane danie cechuje się wspaniałym smakiem, prostotą, a także ważnymi składnikami odżywczymi. Liście kapusty bogate są w witaminę K. Uzupełnieniem tego dania jest delikatny sos
Obierz cebulę i pokrój ją w drobne paski. Następnie podsmaż je na patelni, tak by się zeszkliły. W międzyczasie posiekaj marchewkę i również podsmaż ją na patelni, lecz nie mieszaj z cebulą na tej samej patelni.
Steki wieprzowe rozbij na cienkie plastry. Warto wykorzystać folię spożywczą, aby podczas ubijania mięsa nie pobrudzić blatu dookoła. Rozbite steki posól i popierz. Możesz także posypać je ulubionymi ziołami.
Liście kapusty pekińskiej włóż na 5 minut do gorącej wody. Następnie zawiń mięso w liście. Dodaj do środka także cebulę i marchewkę.
Tak przygotowane roladki ułóż obok siebie w garnku. Dodaj także umyte i pokrojone w plastry pomidory. Dodaj niewielką ilość wody.
W międzyczasie w misce wymieszaj śmietanę, łyżkę mąki a także koperek. Tak przygotowany sos dodaj po kilku minutach do garnka. Całość gotuj przez około 30 minut.