Z tego powodu poszukiwałam rozwiązań, które by to ułatwiły. Z pomocą teściowej odnalazłam przepis, który nie jest aż tak czasochłonny. Swój gulasz robię w piekarniku, dzięki czemu szybko mogę się cieszyć rezultatem. Potrawa jest wyjątkowo dobra, co sprawia, że jestem wdzięczna za ten przepis do dziś.
Mięso myjemy i kroimy w kostkę.
Drobno siekamy czosnek i cebulę. Przygotowujemy blaszkę do pieczenia z pokrywą.
Wkładamy do niej mięso, czosnek, cebulę wraz ze wszystkimi pozostałymi składnikami. Dodajemy 2 całe kostki bulionu. Całość zalewamy wodą i mieszamy. Przykrywamy blachę do pieczenia i wstawiamy do wcześniej rozgrzanego piekarnika. Pieczemy w 180 stopniach przez około 90 minut. Czas pieczenia jest zależny od rodzaju mięsa i piekarnika.