Roladki schabowe z porem i pysznym pieczarkowo-serowym, kremowym sosem to genialne połączenie smaków. Dzielę się więc z Wami tym prostym i szybkim przepisem na danie doskonałe. Do dzieła.
SKŁADNIKI:
PRZYGOTOWANIE:
Umyty i oczyszczony schab, pokrój na plastry o grubości ok. 1,5 cm. Pokrojone plastry rozbij i dopraw solą i pieprzem. Na rozgrzanej patelni z łyżką masła, podsmaż drobno posiekany lub przeciśnięty przez praskę czosnek.
Do podsmażonego czosnku, na patelnię wrzuć umytego i pokrojonego w cienkie krążki pora. Smaż przez około 10 minut, a następnie pozwól im wystygnąć.
Kiedy por z czosnkiem wystygnie, dodaj starty na tarce o drobnych oczkach ser i wymieszaj całość.
Na wcześniej przygotowane, rozbite plastry schabu, nałóż porcję farszu i zawiń go tak, aby farsz nie wypływał. Możesz w tym celu wykorzystać wykałaczki.
Teraz czas na kremowy sos: W garnku rozpuść łyżkę masła, potem dodaj pokrojone pieczarki. Podsmaż lekko i podlej wodą. Na koniec dodaj kostkę serka topionego, dokładnie wymieszaj i gotuj na małym ogniu, często mieszając przez ok. 10 minut.
Po tym czasie, zblenduj wszystko, do uzyskania gęstej i kremowej konsystencji. Podawaj roladki z porem na ciepło, polane aromatycznym, pysznym sosem. Smacznego!