To pyszne ciasto czekoladowe rozpływa się w ustach. Domownicy Ci podziękują za nie, raz dwa i gotowe

Ekspresowe ciasto czekoladowe, dedykuje wszystkim ceniącym swój czas, szczególnie w kuchni. Pyszny, delikatny i puszysty deser na każdą okazję, a szczególnie kiedy nagle zachce Ci się jakiegoś małego co nieco. Do dzieła!

SKŁADNIKI:
  • 1 szklanka kefiru
  • 1 szklanka cukru
  • 1 szklanka mąki pszennej
  • 2 łyżki kakao
  • 1 łyżeczka sody
PRZYGOTOWANIE:

Do miski wlej kefir, następnie dodaj mąkę, cukier i kakao. Dobrze wymieszaj wszystko.

Formę wyłóż papierem do pieczenia, wysmaruj masłem i wlej do niej przygotowane ciasto.

Wstaw ciasto do piekarnika, rozgrzanego do 200 stopni C i piecz przez 20-25 minut. Gotowość ciasta możesz sprawdzać wykałaczką lub drewnianym patyczkiem.

Ciasto po całkowitym wystudzeniu, możesz przekroić na pół i posmarować ulubionym dżemem, owocami i bitą śmietaną lub zwyczajnie polać lukrem, czy posypać cukrem pudrem. Smacznego!

Koniecznie podziel się tym przepisem z rodziną i przyjaciółmi, a z nami swoimi wrażeniami!

error: Content is protected !!