Domowy krem Raffaello. Nieziemski smak, delikatnego kremu powala smakiem każdego

Raffaello to ulubiona, słodka uczta dla wielu osób, kochają je dzieci ale też i dorośli. Nieziemski smak, delikatnego kremu powala smakiem każdego! Czy wiesz, że samodzielne zrobienie kremu we własnej kuchni jest bardzo łatwe!

Dużym plusem domowego kremu będzie fakt, iż ​​nie będzie zawierał dużej ilości konserwantów, które występują w sklepowych słodyczach. Musisz wybierać tylko wysokiej jakości składniki – dobrą czekoladę i świeże masło.

Składniki

  • Wiórki Kokosowe – 70 gr.
  • Mleko skondensowane niesłodzone- 400 g
  • Masło – 200 gr.
  • Biała czekolada – 200 gr.

Przygotowanie:

Rozpuść masło i czekoladę na małym ogniu, wymieszaj. Następnie dodaj mleko skondensowane, dobrze wymieszaj. Kolejno dodaj wiórki kokosowe i ponownie wszystko dobrze wymieszaj.

Włóż gotowy krem ​​Raffaello do szklanego słoika i wstaw do lodówki na co najmniej 3-4 godziny (najlepiej w nocy).

Jeśli zamierzasz go wykorzystać do ciasta lub ciastek, możesz go natychmiast użyć. Smacznego!

error: Content is protected !!