Ten przepis będzie idealny gdy w Twojej kuchni zabraknie akurat mąki, ponieważ w tym przepisie nie będziesz jej potrzebować.
Twaróg utrzyj z cukrem za pomocą widelca (lub miksera jeśli tak Ci wygodniej). Do twarożku możesz również dodać swoje ulubione dodatki, takie jak: mak, wiórki kokosowe czy też rodzynki.
5 jajek cukier oraz skrobię zmiksuj na gładką masę. Cały czas mieszając dodaj mleko oraz olej słonecznikowy. Ciasto odstaw na 15 minut. Konsystencja powinna być dość rzadka.
W tym czasie przygotuj patelnię – nalej niewielką ilość oleju słonecznikowego i dobrze go rozgrzej. Naleśniki smaż z tylko jednej strony. Tak usmażone naleśniki posmaruj przygotowanym wcześniej twarożkiem.
Zwiń każdy w rulon lub też złóż w trójkąty. Naleśniki umieść w naczyniu żaroodpornym. Wierzch każdego z nich posmaruj roztopionym masłem i opcjonalnie kwaśną śmietaną.
Podawaj je według własnego uznania, polane czekoladą, udekorowane bitą śmietaną lub z ulubionymi owocami.
Z tego przepisu powinnaś uzyskać około 25 naleśników. Gotowe. SMACZNEGO!