Prosty i szybki przepis na wyśmienitą pastę jajeczną – Nie jadłaś jeszcze tak dobrej

Pyszna i zdrowa pasta na kanapki – kiedy gotowe wędliny i sery ze sklepowej półki już Ci się znudziły, albo chcesz zaskoczyć bliskich ciekawym urozmaiconym śniadaniem.

Prosty i szybki przepis na wyśmienitą pastę jajeczną

Do przygotowania takiej pasty będziesz potrzebować jaj, serka topionego, majonezu lub śmietany. To podstawowe składniki, do których dodasz kolejno kurkumę, sok z cytryny, cebulę, pieprz, sól i ulubione zioła.

Wykonanie:

Ugotuj sześć jajek na twardo, obierz je gdy wystygną i rozetrzyj widelcem razem dodając do nich 2 łyżki serka topionego, łyżkę majonezu lub, jeśli wolisz, śmietany.

Cebulę warto zetrzeć na tarce o drobnych oczkach – do pasty dorzucamy jej dwie łyżeczki i dolewamy łyżeczkę soku z cytryny.

Posyp szczyptą ziół, wstaw na kwadrans do lodówki, aby smaki się przegryzły i ciesz się smakiem z najbliższymi!

error: Content is protected !!