Delikatne i soczyste drobiowe kotleciki, według tego przepisu smakują naprawdę wyjątkowo, a zawdzięczają swój smak mieszance aromatycznych przypraw i kilku nietypowych dodatków.
Moja rodzina jest nimi zachwycona i jeszcze nigdy nie przeszła obok nich obojętnie. Spróbuj i przekonaj się sama!
1. Pół szklanki wody lub mleka, wymieszaj z jajkiem i zalej tą mieszanką płatki owsiane. Odstaw je na 20 minut.
2. Do mięsa mielonego, dodaj pokrojoną w drobną kostkę cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek.
3. Namoczone płatki owsiane, wymieszaj z papryką, pieprzem i solą, a następnie połącz wszystko z mięsem i wymieszaj
4. Z przygotowanego mięsa, mokrymi dłońmi uformuj zgrabne kotleciki.
5. Smaż na rozgrzanej patelni z olejem na złoty kolor z każdej strony. Gotowe!