Wiem doskonale, że nawet najlepsze kotlety mielone mogą się z czasem znudzić wszystkim domownikom. Na szczęście znalazłam ten przepis, dzięki czemu bez problemu urozmaiciłam posiłki obiadowe z mięsem mielonym w roli głównej.
Mięso na te kotlety, możesz przyprawić według własnego uznania, najważniejszy jest fakt, że zawsze smakują wyjątkowo. Do dzieła!
1. Mięso mielone przełóż do głębokiej miski, dopraw solą, pieprzem i dokładnie wymieszaj.
2. W osobnej misce, roztrzep jajka ze szczyptą soli oraz ulubionymi przyprawami, a do kolejnej miski wsyp mąkę.
3. Mokrymi dłońmi uformuj małe kulki, a następnie je spłaszcz (ok 0,5 cm.). Tak przygotowane kotlety obtocz najpierw w mące, a następnie w jajku z przyprawami.
4. Smaż kotlety na rozgrzanej patelni z olejem, pod przykryciem na złoty kolor. Gotowe!