Genialne naleśniki, które dzięki aromatycznemu i delikatnemu, ziemniaczanemu farszowi smakują na prawdę wyśmienicie. Naleśniki bez jajek są smaczne i wbrew pozorom w smaku niczego im nie brakuje.
Prosty i szybki posiłek z pewnością mile zaskoczy wszystkich domowników, od najmłodszego do najstarszego.
Koniecznie spróbuj naleśników bez jajek z pysznym, delikatnym farszem i zapewniam, że będzie to smaczny i syty posiłek, za który rodzina Ci podziękuje. Do dzieła!
1. Dokładnie umyj ziemniaki i ugotuj je w mundurkach. Potem je odcedź, wystudź i obierz ze skórki.
2. Do miski wsyp mąkę z solą, a następnie dodaj cukier, sodę, wodę mineralną gazowaną oraz 3 łyżki oleju słonecznikowego. Wymieszaj składniki do uzyskania jednolitej, gładkiej masy. Odstaw na 30 minut.
3. Ziemniaki pokrój w drobną kosteczkę, dodaj drobno pokrojony szczypiorek. Dopraw do smaku solą i wymieszaj.
4. Teraz usmaż naleśniki na rozgrzanej patelni z obu stron na złoty kolor. Na każdym usmażonym naleśniku, ułóż porcję ziemniaczanego farszu i złóż na „cztery”. Podawaj naleśniki na ciepło, smacznego!