Kolejny dzień można rozpocząć od kubka ciętego owsa z jagodami i migdałami bądź nasionami. Alternatywą jest przygotowana jajecznica z 3 jajek i ze szpinakiem. Na drugie śniadanie należy zjeść tak samo jak poprzedniego dnia – miskę orzechów.
Obiad składa się z grillowanej cukinii z żółtą i czerwoną papryką w dressingu składającego się z octu, cytryny, a także tymianku. Inną propozycją jest sałatka z pokrojonej czerwonej i zielonej kapusty, która jest wymieszana ze startą marchewką i wymieszana z oliwą z oliwek, solą i cytryną, dodatkowo przyozdobioną posiekaną natką pietruszki.
Kolację stanowią ugotowane na parze zielone warzywa z dodatkiem warzywnego casserole i fasolowa zupa. Inną propozycją jest pieczony dorsz z chińską usmażoną kapustą oraz prażonymi brukselkami i rzepą.
W ostatni dzień na śniadanie zaleca się kubek ciętego owsa z dodatkiem jagód i nasion albo migdałów. Innym przykładem jest omlet z 3 jaj i krewetkami, a także sałatką składającą się z rzodkiewki, kapusty i orzechów.
Drugie śniadanie takie samo jak w poprzednich dniach. Obiad to pieczone udka z kurczaka z szałwią, rozmarynem i cytryną albo pieczony kurczak z czarnymi oliwkami, tymiankiem i cebulą.